Bécsi „Wellington”

A Wiesbauer Bécsi virslije az ünnepi asztalról sem hiányozhat!

Hoztunk nektek egy isteni „virsli wellington” receptet, ami garantáltan a kicsik és nagyok kedvence lesz.

Jó étvágyat!

 

1 óra
4

Hozzávalók

  • 3 db Wiesbauer Prémium bécsi sertésvirsli
  • 20 dkg aprított barna csiperkegomba
  • fél tk kakukkfű
  • fél tk só
  • fél tk bors
  • 5 g vaj
  • 9 szelet sajt
  • fél dl tejszín
  • 1 ek mustár
  • 1 csomag levelestészta
  • 1 db tojás (kenéshez)
  • 1 ek szezámmag & lenmag (szóráshoz)

Elkészítés

A gombát vajon elkezdjük pirítani, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel, felöntjük a tejszínnel és addig főzzük, míg egy sűrű pépet kapunk. Nem szabad nagyon nedvesnek lennie, mert akkor sülés közben eláztatja a tésztánkat. Kifeszítünk a munkafelületünkön egy csík frissentartó fóliát, majd ráfektetjük a sajtszeleteket, sorban. A virsliket a sajtszeletekre helyezzük szorosan egymás mellé. Megkenjük a tetejüket mustárral, majd rákanalazzuk a gombás pépet. A fólia segítségével feltekerjük jó szorosan, majd 30 percre hűtőbe tesszük. A levelestésztát kiterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsin. Ráhelyezzük a tekercset, majd becsomagoljuk a tésztába. A túllógó végeket hajtsuk alulra. Kenjük le a "Wellingtont" 1 db tojással, szórjuk meg a magokkal, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 35 percre. Miután kész pihentessük kb. 10 percet, utána szeletelhetjük.

Felhasznált termék

Prémium Bécsi virsli

Tápértékek

Átlagos tápérték 100g termékben
  • Energia: 1155kJ / 279 kcal
  • Zsír: 25,0g
    • amelyből telített zsírsavak: 9,2g
  • Szénhidrát: <0,5
    • amelyből cukrok: 0,1g
  • Fehérje: 11,0g
  • : 2,2g